Stel vraag

Particulier


In 2014 heb ik een bureau voor huurbemiddeling ingeschakeld voor het verhuren van mijn woning. Bureau zou op de website foto's en informatie plaatsen, echter zover is het niet gekomen omdat ik zelf via via mijn woning heb verhuurd. Dit heb ik meegedeeld aan bureau, echter in December 2014 kreeg ik een rekening voor gemaakte kosten, de rekening was notabene naar een geheel verkeerd adres gestuurd in een andere stad. Dit heb ik per brief meegedeeld aan het bureau, vervolgens kreeg ik met dezelfde datum een nieuwe rekening op mijn adres met hetzelfde betalingstermijn. Ik heb telefonisch aan bureau meegedeeld dat ik niet eens was met de rekening omdat de kosten niet kloppen. Het volgende dat ik kreeg was per mail een aanmaning van incassobureau, ook aan hun heb ik telefonisch verteld waarom ik niet betaalde. Vervolgens kreeg ik telkens aanmaningen per mail, reageren ben ik mee opgehouden. Nu kreeg ik, weer per mail, een "aankondiging dagvaarding". Mijn vraag is of dit de juiste gang van zaken is (per mail), of het inderdaad tot een rechtszaak kan komen en hoe sterk ik sta. Dank!

De aankondiging dagvaarding is niet aan regels gebonden. Het kan dus inderdaad zomaar zijn dat de wederpartij op korte termijn een dagvaarding opstelt en deze via de deurwaarder aan u betekent waardoor een procedure bij de rechtbank begint.

In hoeverre de vordering van de wederpartij stand houdt is op basis van uw gegevens niet te zeggen. Daarvoor is wat meer informatie benodigd. U mag mij rechtstreeks benaderen, waarna ik vrijblijvend contact met u kan opnemen om te zien wat de kansen en bedreigingen zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag