Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik ben met de gemeente Utrecht verwikkeld in een zaak rond het weghalen van mijn fiets. Ik heb daar bezwaar tegen aangetekend en ben in het gelijk gesteld. Op basis daarvan heb ik een schadeclaim ingediend bij de gemeente. Een van de onderdelen daarvan betrof een deel van de kosten van een coachingsgesprek met een psycholoog. Doordat ik onverwachts opeens mijn fiets kwijt was, kwam ik te laat aan op die afspraak. Ik heb 1/3 van het gesprek gemist en mij is uiteraard wel het bedrag voor de volledige sessie in rekening gebracht. Daarop heb ik 1/3 van het factuurbedrag als kosten opgegeven bij de gemeente. Nu heeft de betrokken ambtenaar buiten mijn weten om telefonisch bij mijn zorgaanbieder gevraagd of de door mij verstrekte informatie klopt. Uiteraard heeft die deze informatie niet gegeven omdat ik daar geen toestemming voor had gegeven.

Lange inleiding en dan nu de vraag: mag een gemeenteambtenaar zonder mijn toestemming navraag doen over dit soort in mijn ogen privacygevoelige informatie? Voor de goede orde: het gaat om een geclaimd bedrag van ongeveer 35 euro. Ik hoor graag van u.

Er kan altijd navraag worden gedaan maar meestal verkrijgt men niet de gevraagde informatie vanwege privacyredenen. Wel geldt voor de ambtenaar beleids- en gedragsregels in dit soort gevallen om zonder toestemming geen info op te vragen. U zou als de regels zijn geschonden een klacht kunnen indienen bij de gemeente.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dit is helaas een dermate vaag antwoord, dat dit me niet verder helpt. Ik ga mijn vraag elders stellen.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag