Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Door ziekte kan ik de leaseprijs van mijn auto niet meer betalen. Ik heb dit de lease maatschappij laten weten voordat het eerste termijn te laat was.
De lease maatschappij wil de auto halen zonder vrijwaring, hem op een verkooplijst zetten zodat ik vervolgens verantwoordelijk blijf voor wegenbelasting, verzekering, keuring, bekeuringen enz...
Ik heb tot op heden geweigerd de auto mee te geven en nu word er gedreigd met een kort geding waarvan ik de kosten zou moeten dragen.
Wat is hierop uw advies?

Ik ga er vanuit dat er sprake is van financial lease, waarbij de juridische eigendom ligt bij de leasemaatschappij. Zij kan dan de auto terugvorderen als u niet voldoet aan uw betalingsverplichtingen, terwijl u wel verantwoordelijk blijft voor verzekering, onderhoud etc gedurende de looptijd. Ik raad u aan te overleggen met de maatschappij om een andere berijder te zoeken of een afkoopsom overeen te komen die in termijnen betaald kan worden om een juridische procedure te voorkomen. Ook is een en ander afhankelijk van wat er is bepaald over het niet betalen van de leaseprijs bij o.a. ziekte. Voor meer info of verdere juridische hulp kunt u mij een privebericht sturen door op de link te klikken bij dit antwoord.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dat was niet de vraag, de vraag was, moet ik de auto meegeven die op mijn naam staat terwijl men mij niet voorziet van een Vrijwaring?


Zoals eerder vermeld is de leasemaatschappij de juridische eigenaar van de auto. Als u niet alle termijnen betaalt bv door ziekte kan de maatschappij de auto vorderen en moet u de auto meegeven. Pas als de auto is verkocht dan krijgt u de vrijwaring. Dus ja u moet de auto meegeven. Ik adviseer u zoals eerder gemeld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ok dank voor uw uitleg.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag