Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben onze 2e hands auto verkocht via marktplaats. Deze was nl. overbodig geworden en er zat nog apk op van ca 8 maanden en stilstaan is ook zonde. Wij hebben dus precies gezegd wat wij weten, nieuwe accu erin en dat wat ons bekend is er geen mankementen zijn. De nieuwe eigenaren hebben ermee gereden en we zijn tot een compromis gekomen (ivm lakschde) en zijn uiteindelijk 195 euro beneden hun bod van 920 uitgekomen. Dus € 725. Auto is van 2001 apk tm eind sept. en 150K op teller.
Voor zover prima geregeld. Krijgen we later via mail bericht dat de koppeling het niet meer deed op de snelweg en schakelen is nu niet meer mogelijk, ze willen hun geld terug. Wat kunnen we doen ? Hoe staan we in ons recht?

De koper heeft een onderzoeksplicht die in dit geval ver gaat gezien de prijs, bouwjaar en staat van de auto. De koper had een aankoopkeuring kunnen laten verrichten waarbij het probleem met de koppeling naar voren zou komen. Als u voldaan heeft aan uw mededelingsplicht kan de koper zich niet zomaar beroepen op het feit dat er een ondeugdelijke auto is geleverd. Dit is o.a. het geval als u hebt geweten van het verborgen gebrek en geen mededelingen hebt gedaan. Ik raad u aan de koper schriftelijk hierover te melden en niet zomaar akkoord te gaan met terugbetaling. Voor overleg of meer info kunt u mij een privebericht sturen zodat ik u gerichter kan adviseren.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag