Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Er is een lening aangegaan door het bedrijf waar ik werkzaam was. Ik was bedrijfsleider en bevoegd tot tekenen. 31 december 2015 mijn ontslag gekregen en nu blijkt dat in juni 2016 het bedrijf failliet is gegaan. De leningverstrekker probeert nu het uitgeleende bedrag bij mij persoonlijk terug te vorderen. Er is al een gerechtelijke procedure opgestart. Hoe ga ik hier mee om?

U dient de vordering te betwisten desnoods door eventuele bewijzen dat u nog hebt. Het is daarbij van belang of u uit naam van iemand hebt gehandeld of zelfstandig (als feitelijke beleidsbepaler ) beslissingen hebt genomen. De persoonlijke aansprakelijkheid kan hiermee dan worden verduidelijkt. Ik raad u aan juridische hulp in te schakelen en ben bereid u in deze zaak bij te staan.

Beoordeel dit antwoord:

Nu de procedure al is opgestart adviseer ik u zo spoedig mogelijk met het dossier nader advies in te winnen. Veelal is een eerste gesprek gratis en wellicht komt u in aanmerking voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Over de kansen en bedreigingen in uw zaak kan echt alleen goed worden geadviseerd na raadpleging van het dossier en persoonlijk contact.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag