Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Ik heb een dochter geboren in Engeland en ik woon momenteel weer in nederland in een omgebouwde schuur, samen met mijn dochter. Mijn vriendin, de moeder, staat nog in Engeland ingeschreven, want heeft momenteel nog zwangerschapsverlof. de bedoeling is dat zij binnenkort naar nederland komt. Mijn dochter heeft nog geen BSN, want het blijkt, na al twee maanden hier gewoond te hebben, dat ik me niet op de schuur kan inschrijven maar bij de huisbaas in het huis moet inschrijven. De gemeente wil mij met mijn dochter enkel in het huis inschrijven als er een huisbezoek gedaan wordt. Mijn huisbaas wil geen ambtenaren bij de schuur, want het blijkt nu dat er geen woonbestemming op zit. We hebben nu een kamertje in het huis ingericht, waar ik en mijn dochter dan zogenaamd wonen. Voor het huisbezoek. Het maakt mij niet uit waar zij ingeschreven staat, als ze maar een BSN krijgt en ik haar kan verzekeren. Wat zijn nu de risico's als ze niet geloven dat mijn dochter in het huis en dus in Nederland woont? Ik woon hier prachtig en wil liever niet weg.

De kans bestaat dat men ook de schuur wil bezoeken.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankuwel voor de reactie. Ik begrijp dat ze in de schuur willen kijken, maar dat wil mijn huisbaas liever niet. Vragen die bij mij de kop op steken zijn: Als ze mij in de schuur bezoeken, moet ik dan weg omdat er geen woonbestemming op zit? Sta ik dan met mijn dochter ineens op straat of gaat dat met een dwangsom voor de eigenaar? krijg ik dan mijn dochter hier nog ingeschreven, zodat ik met r naar de dokter kan indien nodig? Als ze enkel de kamer in het woonhuis zien en ze zien dat ik daar niet met mijn dochter woon (wat ook niet zo is), ben ik dan adresfraudeur? is dat een misdrijf en hoe gaat het dan verder? krijg ik mijn dochter dan überhaupt nog in Nederland geregistreerd?

Ik heb besloten om vandeweek samen met mijn vriending, de moeder, en mijn dochter nog eenmaal bij de gemeente langs te gaan om te kijken of ik ze van gedachten kan veranderen. De vorige keer was ik alleen met mijn dochter en ik denk dat ze het gegeven alleenstaande vader met kind van zes maanden een vreemde situatie vonden.


Antwoord; ja met inachtneming van een gegeven termijn en dwangsom, Inschrijving kan als het bestemmingsplan het toestaat op de woonfunctie zelf, in het huis zelf dus. In dat geval moet er een huurovereenkomst worden opgesteld voor huur van een kamer of meerdere kamers en delen in gezamenlijk gebruik. Plus toestemming van inwoning door verhuurder En daarmee gaat de huurder naar de gemeente om zich in te schrijven. Ik denk dat dat maar het beste is. Als het adres of beter object een vermoeden oplevert dat er elders wordt gewoond op het terrein , is het beter een andere vertrouwelijker adres te vinden. U kunt in dit stadium liever niets bespreken met de gemeente, die beslist op basis van de wet, BRP

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag