Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Statushouder X (v.m. vluchteling) gaat met Tel-Provider een 2-jarig contract aan waarin: 1 telefoon, vrij bellen in Nederland, 120 min/mnd bellen in Europa en 6 Gb data per maand.
Verblind door al dit moois heeft heer X niet door dat er een beperking tot 120 min op Europese gesprekken rust; hij had tijdens het aangaan van het contract een "vriend" bij zich die hem (onterecht) aangaf dat er ook in Europa onbeperkt gebeld kon worden.
Zijn belgedrag leidde tot 2 facturen: 1e maand ruim € 600,- en 2e maand € 1100.
Is er een mogelijkheid om tot (gedeeltelijke) kwijtschelding komen? Bijvoorbeeld op grond van zorgplicht. Hij is niet gewezen op zijn exorbitante gedrag en was niet capabel dit te volgen op My Tel-Provider.

In beginsel niet, maar dat hangt af wat de statushouder heeft bedoeld ten tijde van afsluiten van het abonnement en wat de verkoper heeft begrepen. M.a.w. het kan zijn dat er sprake is van dwaling, dit zou moeten blijken uit feiten en omstandigheden tussen partijen. Ook kan de provider, gezien de zorgplicht die zij heeft, een verwijt worden gemaakt t.a.v. de statushouder waarbij nader onderzoek op zijn plaats zou zijn.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag