Stel vraag

Particulier


Ik heb een hogerberoep om mijn loon te vorderen laten instellen door mijn advocaat. Echter mijn advocaat volgt alleen zijn visie en ik vind dat niet altijd alles goed onderbouwt is. Ik wordt ook niet op de hoogte gehouden van de vorderingen in mijn zaak.
Ik moet bv zelf vragen bij welke rechtbank de advocaat het hogerberoep heeft ingesteld.
Ik heb ook geen brieven van die rechtbank wanneer zittingen zijn of procedures gevolgd worden.
Ik mag ook niets zelf inbrengen in mijn zaak.
Kortom de zaak wordt helemaal ingesteld dat ik deze zaak verlies. Wat adviseren jullie mij te doen. Een andere advocaat zoeken heeft geen zin want ik heb er al 7 gezien en ze reageren allemaal zo.
Kan ik maar beter de handdoek in de ring gooien en geld besparen.

De advocaat bepaalt de inhoud van de processtukken. Uiteraard moet hij wel rekening houden met uw wens(en). Ook moet hij het maximale doen om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken.

U heeft recht op:
1. een kopie van de conceptstukken;
2. commentaar te leveren op het concept;
3. een afschrift van de definitieve processtukken te ontvangen.
ad 1 t/m 3 -> doet de advocaat dat niet, dan kunt u een klacht indienen bij de Orde van Advocaten. Een en ander is nl. in het tuchtrecht geregeld.

Of u moet doorgaan of de handdoek in de ring moet gooien bepaalt u zelf. Op basis van uw gegevens is dat niet te beoordelen. Zorg er wel voor, dat uw advocaat lid is van een specialisatievereniging. Dit geeft nl. de meeste kans op een deskundig advocaat voor deze kwestie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag