Stel vraag

Particulier


Eind verleden jaar kregen we via Van Den Bergh & Partners een aanmaning. Aangezien we niet wisten waar het overging hebben we per brief het verzoek gedaan om een kopie van de rekening. Nadat we geen reactie kregen hebben we nogmaals een brief gestuurd met verwijzing naar de eerste brief en dat we er vanuit gingen dat als we weer geen reactie kregen dat het een foutieve rekening was. Ook hier kregen we geen reactie op. Nu kregen we gisteren een dagvaarding met bijlages. Uit deze bijlages blijkt dat er een bestelling is gedaan bij Praxis met betaling via AfterPay (deze heeft de rekeningen verkocht aan DirectPay) dus een online bestelling. Hieruit blijkt dat het een rekening betreft van iemand anders. Deze woont op een adres waar wij 12 jaar geleden hebben gewoond. Dit product is in 2016 opdat adres bezorgt. Hoe kunnen we hier het best een schriftelijke reactie opdoen richting de rechtbank en de eiser?

Indien u een rechtsbijstandverzekering heeft, neem dan direct contact met de verzekeraar op.
Zo niet, dan kunt u (ik ga er van uit dat de vordering minder dan € 25.000 is) zelf door middel van een brief aan de rechtbank uw visie op de zaak uiteenzetten. Stuur de brief wel op tijd naar de rechtbank, tenminste 4 dagen vóór de in de dagvaarding genoemde datum en het liefst ook aangetekend.
U kunt ook persoonlijk naar de zitting op het in de dagvaarding genoemde tijdstip en datum gaan om uw verhaal te doen. Het is dan wel raadzaam om eerst telefonisch aan te kondigen dat u persoonlijk naar de zitting komt. Als u bewijsstukken heeft zend die dan in kopie mee of neem een kopie mee naar de zitting.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de beantwoording. Wel een rechtsbijstandsverzekering helaas is de hoofdsom te laag om gebruik te maken van de rechtsbijstandverzekering. Dus het zal de brief naar de rechtbank worden aangetekend dan is de vraag wij maken kosten buiten onze schuld om kunnen we dit ook verhalen op de indiener van de dagvaarding?


U kunt in uw brief aangeven dat u wilt dat de eis / vordering wordt afgewezen en dat de eiser wordt veroordeeld in de door u gemaakte kosten. Het is dan aan de rechter om ook daar een oordeel over te geven.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag