Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Auto van mijn zwager is gestolen. Er is door de eigenaar een aangifte gedaan bij de politie en een claim ingediend bij de verzekeraar. Binnen 30 dagen is de auto gevonden, maar met onherstelbare brandschade. De auto is betrokken geweest bij een liquidatie en is daarna mogelijk door de daders in brand gestoken.
Mijn zwager heeft van de verkering gehoord dat hij geen uitkering krijgt op zijn claim, omdat de auto weliswaar een casco verzekering heeft , maar niet voldoet aan een clausule in voorwaarden (er was geen SCM klasse 3 alarmsysteem geïnstalleerd).

Vraag:
Is het mogelijk om een claim op brandstichting te doen bij de verzekeraar, ook al was die gestolen.
Zo nee, wat kunnen we verder aan stappen nemen?

Bij voorbaat dank.

Vaak wordt de claim voor diefstal in samenhang met brandstichting gezien. Dat betekent dat als de claim voor diefstal wordt afgewezen dat een claim voor brandstichting ook zal worden afgewezen. Dit hangt overigens wel af van het oordeel van de schade-expert. U zou het allicht kunnen proberen door een verzoek in te dienen. Verder raad ik u aan om de algemene voorwaarden te raadplegen over dit onderwerp.
Ook is het mogelijk dat als u niet bent gewezen op de SCM klasse 3 alarmsysteem noch via de algemene voorwaarden dat u dit zou kunnen aanvechten. Maar dat zult u wel aannemelijk moeten maken.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag