Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Wij hebben een kavel gekocht en willen hier een huis op laten bouwen. Na veel zoekwerk bij een bedrijf terecht gekomen die alles onder 1 dak heeft.

Na veel mailverkeer en persoonlijk contact plus een ontwerpsessie met de architect. Hebben wij een tekenovereenkomst ondertekend waarin staat dat het bedrijf het huis kan bouwen voor 273.500 en dat de prijs 2% hoger of lager kan uitvallen i.v.m constructie en epc berekeningen.

In de tekenovereenkomst is het bedrijf een inspanningsverplichting aangegaan dat de te bouwen woning niet meer zal gaan kosten dan 280.000 mits wij zelf iets veranderd of toegevoegd willen hebben. Dit is voor ons niet van toepassing.

Vandaag is de bouwer langs geweest en kost het te bouwen huis ineens 296.000. Met als excuus dat de prijzen zijn gestegen.

Datum offerte is eind december. In de offerte staat duidelijk dat de totaalprijs zeer secuur en doorgrondig is doorberekend.

Is de getekende offerte door beide partijen rechtsgeldig? Zoja dan moet de aannemer het toch gewoon bouwen voor het genoemde bedrag van 280.000.

Wanneer in de overeenkomst geen voorbehoud zit voor prijsstijgingen en de offerte is binnen de daarvoor gestelde termijn aanvaardt, dan moet de aannemer voor de overeengekomen prijs bouwen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag