Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Een vraag over het tekenen van een energiecontract door iemand anders dan de hoofdbewoner.

Mijn opa woont alleen en had regelmatig een andere kleinzoon die bij hem verbleef. Deze kleinzoon woonde niet op dit adres en stond hier ook niet ingeschreven. Hoogstwaarschijnlijk is er een verkoper aan de deur geweest met een mooi praatje en een gratis ipad of iets dergelijks en heeft de kleinzoon getekend voor overstap. Hij heeft zijn eigen rekeningnummer opgegeven waar hoogstwaarschijnlijk niets op staat.

Kleinzoon heeft dus getekend zonder toestemming van zijn opa en de energieleverancier gewijzigd, wat mijn opa helemaal niet wilde. Mijn opa die dus van niks wist krijgt nu berichten van betalingsachterstand en brieven van incassobureau's.

Is dit contract rechtsgeldig?

Hoe oud is de kleinzoon? Als hij onder de 18 is kunnen zijn ouders deze overeenkomst vernietigen, is hij boven de 18 dan geldt in ieder geval nog dat de colporteur de jongen had moeten wijzen op de 14 dagen bedenktijd om de overeenkomst te ontbinden. Zat er een meldplicht bij de dienstverlener om de oude dienst op te zeggen?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Kleinzoon is al in de dertig. Kwestie is al van een paar maanden geleden, bedenktijd is dus niet meer van toepassing.


Nee en de vernietiging van de rechtshandeling zal ook moeilijk worden omdat de aanbieder van de dienst er zeker op mag vertrouwen dat een man van 30 voldoende wilsbekwaam en te goeder trouw is. Opa moet zijn kleinzoon aanspreken voor de schade want die is aansprakelijk te houden.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Kleinzoon is al in de dertig. Kwestie is al van een paar maanden geleden, bedenktijd is dus niet meer van toepassing.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag