Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn tante is onlangs overleden. Er zijn geen ouders, groot ouders, echtgenoot en kinderen in het spel. Wel een zus en overleden broer(mijn vader).
Nu is de hele afhandeling van de erfenis door een vriendin (niet samenwonend o.i.d.)naar de familie v/d vriendin gemanipuleerd. Testament executair 2× zijn broer en een nicht v/d vriendin.
Wij gingen goed met tante om en tante wilde ook een x bedrag aan ons (2 neven en 2 nichten) schenken. Dit werd door de vriendin geblokkerd. Vriendin heeft zeer sterke wil en tante was in de laatste fase van haar leven sterk van haar afhankelijk.
Testament is 10 dagen voor overlijden opgemaakt.
Nu blijkt dat de familie totaal niet i/h testament voorkomt. Terwijl tante diverse keren heeft gezegt "inboedel is voor familie".

Vraag: Als wij niet in het testament staan, (volgens T.E is dat het geval) betekend dit dat wij compleet onterft zijn. En dus ook geen aanspraak kunnen maken op persoonlijke zaken als foto's, dagboeken e.d ?

Als het testament alle vorige testamenten herziet en er hierdoor geen ander testament meer van kracht is, dan zou dit inderdaad een impliciete onterving kunnen betekenen. Ik kan dit niet concreet beoordelen zonder het testament te hebben gezien. M.b.t. de inboedel kan er mogelijk nog wel sprake zijn van een codicil, maar deze wordt meestal niet geregistreerd. Een recht op legitieme portie na onterving geldt alleen voor afstammelingen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag