Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Onlangs heeft mijn zusje is 19 jaar en heeft onlangs een incasso brief ontvangen van een deurwaarder, voor een onbetaalde energie rekening.
Deze rekening is afkomstig van mijn ouderlijk huis en niet betaald door mijn ouders tussen de tijd van mei tot oktober.
Mijn zusje is in september verhuist, maar ontving in januari een brief met de schuld(500 euro) die van haar word geƫist. Hierop heeft ze gereageerd en is toen verteld dat omdat zij ouder dan 18 is ook aansprakelijk is voor de rekening, hierbij kreeg zij een document van het kanton gerecht met daarop nog eens 220 euro.

Maar zij heeft nooit een brief van ontvangen in haar nieuwe huis dat zij werd gesommeerd voor het kanton gerecht.

Nu wil ik graag voor haar weten, is zij aansprakelijk voor deze rekening? Want zij heeft hem niet afgesloten en als dat zo is, is zij dan verantwoordelijk om de hele rekening te moeten betalen of alleen deels als mijn ouders het niet kunnen betalen?



Anoniem

Degene die de overeenkomst met het energiebedrijf heeft gesloten dient de rekening van het energiebedrijf te betalen. Als uw zuster het energieleveringscontract niet heeft getekend, hoeft zij niet te betalen. Ik adviseer uw zuster om schriftelijk te melden dat zij geen contract heeft met de energieleverancier en daarom niets verschuldigd is. U schrijft over een document van het kantongerecht. Dit kan een dagvaarding zijn. Uw zuster doet er voor dat geval goed aan om binnen de in de dagvaarding gestelde termijn haar schriftelijke reactie aan het kantongerecht te hebben gezonden; zo niet dan kan zij "bij verstek" alsnog tot betaling worden veroordeeld!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag