Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn vriend heeft onlangs een beslaglegging gekregen op zijn bankrekening. Zijn rekening is 'bevroren'. Volgens zijn advocaat 'kan' dit te maken hebben met een criminele zaak, waarin de naam van mijn vriend genoemd is. Dit is de reden van beslaglegging volgens zijn advocaat. Zelf beweerd mijn vriend geen aandeel in deze zaak te zijn, maar wel de persoon te kennen, en contact te hebben (gehad) met de persoon om wie deze zaak draait. De persoon is op dit moment naar het buitenland. Omdat mijn vriend diabetes patiënt is, en daardoor hogere zorgkosten heeft, is er een bedrag van €500,- per maand vrijgemaakt voor deze kosten. Echter komt hij hiermee niet rond. Uit goede wil heb ik hem de afgelopen maanden geld geleend, dit is opgelopen tot 4 á 5 duizend euro. De beslagperiode is inmiddels zo'n 4 á 5 maanden. Mijn vraag aan u geldt: in hoeverre kan het verhaal van mijn vriend kloppen? En wat zijn mijn rechten om mijn geleende geld terug te halen bij mijn vriend wanneer blijkt dat het een broodje aap verhaal is?

Broodje aap of niet: u hebt uw vriend geld geleend en u hebt recht op teruggave .Indien niets overeengekomen, het gehele bedrag, anders de overeengekomen aflossing plus rente,

Beoordeel dit antwoord:

Zowel uw vriend als zijn advocaat moeten zeker weten wat de reden is van het gelegde beslag. Onzekerheid kan daarover niet bestaan.

Verder sluit ik mij geheel aan bij het antwoord van mevrouw Ferwerda. Indien u kunt bewijzen dat u gelden heeft geleend, dan heeft u alle recht deze terug te eisen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag