Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een fotografiecursus geboekt bij een samenwerking tussen twee fotografen. Ik krijg een paar weken na betaling (maar een paar maanden voor de cursus) een mail dat de samenwerking is gestopt en dat de cursus niet door gaat. Wanneer ik hen mail verwijzen ze naar elkaar en weigeren terug te betalen. Op de website staat deze voorwaarde:

Tot uiterlijk 4 weken voor aanvang van de workshop is annulering mogelijk, het cursusbedrag zal dan teruggestort worden of er wordt in overleg een alternatieve datum gezocht. Daarna is het volledige cursusgeld verschuldigd.

Wat kan ik doen?

Een opdrachtnemer mag zonder meer niet zijn opdracht teruggeven ( tot het geven van een cursus, hij is dan schadeplichtig . In ieder geval dient u uw geld terstond uitbetaald te krijgen , daarna ontstaat verzuim en dient er ook rente betaald te worden. Het annuleringsbeding geldt alleen voor de cursist niet voor de cursusaanbieder.

Beoordeel dit antwoord:

Schrijf beide fotografen aangetekend aan en vorder bij hen beiden het gehele bedrag terug, te voldoen aan binnen 14 dagen. Wordt niet voldaan, dan kunt u zonodig t.z.t. beide fotografen dagvaarden tot betaling van het geheel. U heeft niets te maken met het eventuele geschil tussen de fotografen over wie van hen aan u dient te terug te betalen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag