Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn zoon is 18 jaar en krijgt de kinderalimentatie vanaf zijn 18e rechtstreeks op zijn bankrekening gestort. Hiervan moet hij zijn studie bekostigen enz, enz, ik kom er nu achter dat mijn zoon zijn volledige kinderalimentatie moet overmaken aan zijn moeder, mijn ex-vrouw.

Is dit veroorloofd? Zijn betaald er nu geen Belasting over, terwijl zij voor deze periode de kinderalimentatie moest opgeven als een vorm van inkomen? Toch?

Ik verneem graag van u en wat kan ik hier aan dien?

Met vriendelijke groet,

U bent verplicht de alimentatie aan uw zoon te betalen. Als hij het door betaalt aan moeder dan moet dit zijn op basis van afspraken tussen hen bijvoorbeeld als hij bij haar inwoont en een vorm van kostgeld moet betalen. Het is zo vanuit deze positie niet te beoordelen of het terecht is dat hij het gehele bedrag over maakt. Als uw zoon hier een probleem mee heeft, dient hij zelf in actie te komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik weet dat ik alimentatie moet betalen, maar daar zijn moeder gemachtigd is om bij zijn rekeningen te komen, wordt dit gedaan zonder overleg en laat staan op basis van afspraken.

€178.- alimentatie verdwijnt zo naar de rekening van zijn moeder, daar ik vanaf zijn 18e het nu rechtstreeks aan mijn zoon overmaakt.

Mijn zoon heeft hier zeker een probleem mee, want komt nu structureel geld te kort en dit zijn niet de juiste afspraken.

hoe moeten wij hiermee omgaan?


Heeft zijn moeder een machtiging van de bank? Dan moet dit worden stopgezet bij de bank. Het lijkt mij raadzaam als uw zoon met mij contact opneemt voor een afspraak en ander overleg. Als er tegen afspraken is gehandeld dan zal er namelijk ook gekeken moeten worden of en hoe het geld bij moeder terug gehaald kan worden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag