Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik overweeg zelf een procedure te starten om vervangende toestemming te vragen aan de rechter voor het laten passeren van de akte van verdeling voor de overdracht van het huis op mijn naam. Mijn ex reageert (nu al 5 maanden) niet op de akte van verdeling. Er is een rechterlijk vonnis waarin de woning aan mij wordt toegewezen en waarin staat dat mijn ex moet meewerken aan de overdracht.

Ik heb geen geld voor een advocaat, dat is de reden dat ik de procedure zelf wil opstarten. Ik weet alleen niet of dat mag en hoe en op welke grond ik de dagvaarding opstel.

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen komt u mogelijk in aanmerking voor gesubsidieerd rechtsbijstand . De kosten van de advocaat worden dan door de overheid betaald en u bent slecht een geringe inkomensafhankelijke eigen bijdrage verschuldigd. U kunt op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org) nagaan of u hiervoor in aanmerking komt. Ik kan u helpen met het opstellen van de dagvaarding en het voeren van de procedure.

Beoordeel dit antwoord:

Om antwoord te geven op uw vraag: dat kan niet omdat de vordering voortvloeit uit een huwelijksvermogens verdeling, Daarom is de rechtbank en verplichte advocaat de aangewezen weg.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag