Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Vorige week was ik betrokken bij een verkeersongeval. Terwijl ik in mijn auto stond te wachten voor een rood stoplicht, reed iemand anders achter op mijn auto. Hierdoor hadden we allebei schade. Omdat ik een schadeformulier wilde invullen hebben we een parkeerplaats opgezocht. Eenmaal daar vond de veroorzaker van de schade het formulier wel erg lang. Het was al laat op de avond. Hij wilde graag de volgende dag afspreken om dit te regelen. Hij heeft mij een foto laten nemen van zijn identiteitskaart en lease contract. Omdat ik er vanuit ging dat hij meewerkte heb ik akkoord gegeven. Er zijn geen getuigen en geen foto's genomen op de plek van het ongeval en ik heb ook geen politie ingeschakeld.
De dag erna is hij de afspraak niet nagekomen en kreeg ik geen contact. Pas laat op de avond belde hij op dat hij de dag er na kon. Ook de dag er na kreeg ik geen contact met hem en sindsdien heb ik niets meer vernomen. Op advies van de verzekering heb ik het formulier met alle gegevens opgestuurd. Ik ben all risk verzekerd en de schade is inmiddels gemaakt.
Ik heb vandaag een mail ontvangen waarin mijn verzekeraar mij ervan op de hoogte brengt dat het nog niet zeker is op de schade te verhalen valt op de verzekering van de tegenpartij.
Ik heb inmiddels over de betreffende persoon diverse verhalen gehoord, betrouwbare bronnen melden mij namelijk dat hij in het criminele circuit verkeert en ook bekend is bij de politie. Ik maak mij nu zorgen dat hij valse verklaringen heeft ingeleverd. Wellicht loop ik op de zaken vooruit maar toch wil ik graag weten wat ik kan doen om te voorkomen dat mijn schadevrije jaren worden ingenomen.

U heeft er goed aan gedaan de schade bij uw verzekeraar te melden. Als u bv geen no-claim beschermer hebt en de schade niet kan worden afgewikkeld omdat de tegenpartij niet te traceren valt is het inderdaad zo dat u teruggaat in uw korting van de no-claim op basis van terugval in schadevrijejaren. U kunt dit enigszins voorkomen door de tegenpartij te achterhalen middels getuigen, etc. Ook zou u aangifte kunnen doen bij de politie waarbij u als slachtoffer in een nadere onderzoek van de politie kunt vragen om het dossier.
Is de persoon bekend dan kunt u hem aansprakelijk stellen voor alle schade, dus ook eventuele letselschade. Het is dan aan te raden om een letselschadespecialist in te schakelen, die u zaken behartigt. Ik kan u hierin bijstaan. De juridische kosten worden dan ook vergoed als aansprakelijkheid is erkend.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag