Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriend en ik zijn nu 3,5 jaar uit elkaar. We hebben 1 dochtertje geadopteerd.
We zijn nooit getrouwd geweest, en toen ik het huis verliet heeft Onze (toen gezamenlijke) boekhouder alles willen regelen. Boekhouder gaf toen aan dat hij eerlijk alles zou regelen. Achteraf is dit niet waar gebleken. Zo heeft die de financiƫle kant nooit besproken en heeft mijn ex. Mijn dochter staat ook bij hem ingeschreven dat wilden ze perse. Hij ontvangt ook alleen het KGB. Nu blijkt bij het aanvragen van een nieuw paspoort voor mijn dochter, dat hij helemaal geen gezag heeft. Dat werd op het gemeentehuis verteld. Kan ik nu ik dit weet mijn dochter op mijn adres laten inschrijven.
We hebben een co-ouderschap.

Ja dat zou kunnen, maar ik zou dit voor zo ver mogelijk wel in overleg met elkaar regelen. Een minderjarige volgt op grond van de wet de verblijfplaats van de gezaghebbend ouder. Als jullie er samen niet uitkomen, kan er een gerechtelijke procedure worden opgestart waarin alsdan verzocht wordt de verblijfplaats van jullie dochter bij u te bepalen.

Let wel dat haar vader nu ook kan verzoeken dat jullie samen naar de rechtbank gaan om alsnog samen vast te laten leggen dat ook hij het gezag krijgt over haar. Als u daar niet aan mee wenst te werken, kan hij een verzoekschrift bij de rechtbank indienen waarin hij alsnog vraagt naast u met het ouderlijk gezag over jullie dochter te worden belast. Die verzoeken worden in beginsel toegewezen tenzij er sprake is van zwaarwegende omstandigheden om dat niet te doen. Mocht bijstand gewenst zijn, dan kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag