Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


In 2010 ben ik gescheiden van mijn man in het convenant is het pensioen anders geregeld, ik krijg 60 %. Nu wil ik conversie regelen en om mijn ex daar aan mee te laten werken wil ik overeenkomen dat ik gewoon 50% van zijn pensioen krijg maar dan wel de conversie. Kan dat na 7 jaar alsnog geregeld worden en wat is dan de eerste stap.

Ja dat kan , maar beide partijen moeten het daar mee eens zijn. De pensioenverdeler kan dan , na een nieuw verzoek medewerking bieden, of u kunt het beide verrekenen. ( uw ex geeft dan 10% minder bruto per maand ) . Eerste stap is aanschrijving ex, daarna beiden een verzoek aan de pensioenverdeler om te bezien of er een wijziging kan worden ingesteld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank u voor uw reactie. Ik weet dat mijn ex mee wil werken maar welke stap moet nu eerst. in het convenant staat de verdeling 60-40 moet dat eerst door een notaris of advocaat veranderd worden?
kan het pensioenfonds de conversie weigeren?


U dient hiervoor samen de pensioenverdeler aan te spreken. Conversie in de zin van pensioenrecht houdt iets anders in namelijk de totale verbreking van de twee ex partners door pensioenrechten af te kopen. Een convenant is niets anders dan een overeenkomst. U mag er vormvrij van afwijken, het hoeft niets eerst naar de notaris al heeft dat bewijsrechtelijk meer gewicht.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Beste Monique,
Kan de pensioen verstrekker de conversie weigeren, zo ja kan ik daar dan nog wat tegen doen?
Alvast erg bedankt!


Ja dat kan, dan moet u samen toch een afwijkende regeling van het convenant maken en zodra de ex met pensioen gaar de 10% nog bruto verrekenen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag