Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn kinderopvanginstelling is failliet gegaan. Ik heb een achterstand en betaalde maandelijks naar het rekeningnummer van de opvang. Een tijdje terug heb ik een mail gekregen van de ex eigenaar dat het rekeningnummer is gewijzigd. Ik heb toen een mail gestuurd naar de die persoon en vroeg hoeveel ik nog moest betalen. Ik heb geen reactie gehad en ben toen gestopt met de betalingen. Nu word ik gebeld door de broer van de ex eigenaar en die wil dat ik door ga met de betalingen. Ik wil best betalen maar ik vraag me af of dit wel de juiste manier is. Hoor ik niet de curator of zo te betalen in plaats van de ex-eigenaar?

Alvast bedankt.

Wanneer uw crediteur failliet is, dan krijgt u inderdaad met de curator te maken. Indien u toch aan de eigenaar betaalt, dan loopt u het risico dat u nog een keer moet betalen, maar dan aan de curator.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hallo bedankt voor uw antwoord. De opvang is sinds 2014 uitgeschreven uit het register. Ik weet nu niet zeker of de opvang ook al failliet is verklaard. Mocht de opvang niet failliet verklaard zijn, loop ik ook risico als ik door ga met de betalingen? Er wordt wel gevraagd om geld over te maken naar een rekeningnummer die ter name staat van de opvang. Ik bedank u.


Of er sprake is van een faillissement kunt u nagaan via het insolventieregister op rechtspraak.nl. Zolang er geen faillissement is zult u aan uw verplichtingen moeten voldoen, rechtstreeks aan de opvang.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag