Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb in 2012 een auto gekocht,de dealer had toen een actie lopen en dat was 5jaar lang geen rente dus heb ik samen met mijn broer 2 autos gekocht en hebben ook nog ervoor gezorgd dat een vriend van ons ook een heeft gekocht..
Koopovereenkomsten ondergetekend,aanvraag formulieren voor crediet zonder rente opgestuurt..
Ik begon €201 per maand te betalen terwijl mijn broer €160 betaalde maar ik dacht ,oke dan ben ik eerder klaar,maar nu blijkt dat ik al die jaren wel rente heb betaald en nog steeds betaal.
Ik ben er nu dus achtergekomen dat ze bij de dealer mijn koopevereenkomst verkeerd hebben ingevuld ,dus met rente..maar de aanvraag voor crediet is wel correct ingediend..maar de crediet gever zegt nu ..nee de overeenkomst is geldig ...
Mijn vraag aan u is ..kan ik de teveel betaalde geld alsnog terug vragen omdat er bij de dealer een fout is gemaakt en de crediet gever niet de aanvraag voor rente vrije formulieren maar de overeenkomst stteds naar voren schuift..
Ik heb toen de overkomst niet gekontroleerd toen ik mijn handtekening onder zette omdat mijn broers overeenkomst als eerst klaar was en ik erbij was en zag dat alles goed ging..
Ik hoop dat t duidelijk is en u voor mij een advies in deze probleem hebt..

Als de koopovereenkomst verkeerd is ingevuld als gevolg van een fout van het autobedrijf en het is het aan te rekenen dan is het autobedrijf aansprakelijk voor de daaruit voortvloeiende gevolgen. De vraag is of dit het geval is en welke afspraken er zijn overeengekomen. Verder is het ook zo dat u de ingevulde overeenkomst had kunnen checken en nog had kunnen ingrijpen. U zult dus moeten bewijzen dat de fout te wijten is aan het autobedrijf. Lukt dit, dan maakt u kans op terugbetaling van de teveel betaalde rente.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn fout is dat ik t niet heb gecontroleerd ,maar er is ook nog een aanvraag formulier waarop duidelijk staat dat t om een aanvraag voor crediet gaat waar ik 5 jaar lang geen rente hoeft te betalen..mijn fout hierin is dat ik de overeenkomst niet heb gecontroleerd ,hun fout is dat ze de overeenkomst met rente betaling hrbben ingevyld terwijl ze overal reclames hadden voor rente vrije crediet.


Uit uw toelichting lijkt het erop dat het autobedrijf nalatig is geweest in het invullen van het aanvraagformulier, welke hen toegerekend kan worden. Dat u niet alles hebt gecontroleerd is daar ondergeschikt aan. Immers, van een autobedrijf die ook handelt in kredieten mag enige zorgvuldigheid worden verwacht. U kunt het bedrijf dan ook aansprakelijk stellen voor hun fout. Mocht u er nog niet uitkomen dan kan ik u hierin bijstaan.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag