Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Vanwege restschuld van de hypotheek van mijn vriendin heeft het incassobureau (dochter van de oranjeleeuw bank) ons voorstel voor een betalingsregeling geaccepteerd. Nu verstuurde men een mail met daarin een aantal formulieren om de inkomen en uitgaven etc. op te geven. Nu snap ik dat men hierin inzage wil hebben maar is mijn vriendin dat verplicht? En kan men verlangen cq eisen dat ik mijn gegevens eveneens blootleg? Dacht dat hiervoor de wet persoonsbescherming in het leven geroepen was.

Ps we zijn niet getrouwd geen samenlevingscontract niks. We wonen onder 1 dak vanwege onze kinderen om het platvloers te zeggen.

Wanneer de betalingsregeling al is geaccepteerd, dan lijkt er weinig reden om nog financiƫle gegevens te verschaffen. Ook lijkt het mij op het eerste gezicht niet dat het incassobureau recht heeft op inzage in uw gegevens. Wel kan er bij het beoordelen van de financiƫle positie van uw vriendin rekening worden gehouden met het feit dat zij samenwoont.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dank voor uw uitleg, maar het is mij nog niet duidelijk of hun kunnen eisen gegevens van ons te verstrekken


Wanneer er al een regeling is, dan kunt u weigeren om gegevens te verstrekken. Het kan echter zijn dat de regeling inhoudt dat u gegevens verstrekt en dan kunt u het niet weigeren. Ik herhaal bovendien dat er een verschil is tussen u enerzijds en uw vriendin anderzijds. U bent blijkbaar geen debiteur van de bank en u hoeft volgens mij sowieso geen gegevens te verschaffen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag