Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb in december 2016 een WW uitkering aangevraagd, in dezelfde periode doet mijn ex-werkgever vakantie uren en vakantie geld uitbetalen. deze inkomsten heb ik ook gewoon doorgeven aan de UWV.

Nu zegt de UWV dat ik geen recht heb op WW uitkering voor december en januari omdat u in december genoeg heeft verdiend.

ik ben van mening dat ik wel recht heb op WW uitkering omdat de vakantie geld betrekking heeft op een periode voordat ik WW aanvroeg.

ik hoor graag van u of het klopt wat de Uwv doet.

Ik denk dat u gelijk heeft en dat het UWV dit niet goed doet. Als u recent (de afgelopen 6 weken) een besluit van het UWV hebt ontvangen, raad ik u aan hiertegen in bezwaar te gaan. Als u wilt, kan ik u daarmee helpen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor uw reactie, de UWV heeft mij gelijk gegeven.

bericht van UWV:
Beste heer, Zoals telefonisch besproken gaan wij het recht op WW uitkering heropenen. U heeft aangegeven dat u vanaf 14-12-2016 niet meer gewerkt heeft. De werkgever heeft dit ook bevestigd. De werkgever heeft bij de verloning van de maand december 2016 de vakantie uren als SV loon opgegeven. Dit is niet juist. De WW uitkering over de maand december 2016 wordt direct aan u betaald. Over de maand januari 2017 staat er een inkomstenopgave digitaal voor u klaar.


Mooi dat dit is opgelost!

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag