Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Wij hebben lekkage gehad aan onze vaatwasser die nog geen 2 jaar oud was. Nu is ons laminaat naar boven gekomen door deze waterschade en moeten we een nieuwe vloer gaan leggen, want de schade is niet meer te herstellen.

Contact gehad met de verzekering en zij vergoeden maximaal 30% van de nieuwe vloer, omdat de vloer 8 jaar oud is.

De leverancier van de vaatwasser gebeld en zij gaven aan dat we ze aansprakelijk kunnen stellen, maar dat dit ook met de dagwaarde te maken heeft, dus dat we waarschijnlijk dan ook niets krijgen, omdat het huidige laminaat is afgeschreven.

Zelf hadden we onze huidige vloer graag nog jaren willen laten liggen, want hij zag er nog prima uit.

Kan de leverancier geen vergoeding geven, omdat het laminaat dat er nu in ligt afgeschreven zou zijn? Moeten we de leverancier toch aansprakelijk stellen en voor welk bedrag (totale kosten nieuwe vloer - 30% van de verzekering)?

Uw eigen verzekering geeft een uitkering van de dagwaarde van uw vloer. De leverancier zal ook haar verzekering kunnen aanspreken en wellicht tot een zelfde dagwaarde komen. U zult echter maar 1 vergoeding ontvangen of van uw verzekering of van de leverancier. Als de leverancier weet heeft van uw vergoeding door uw eigen verzekeraar dan zal haar verzekering niet uitkeren en is aansprakelijkstelling van de leverancier niet aan te raden. Overigens is het makkelijker voor u de schade vergoed te krijgen bij uw eigen verzekeraar, vanwege bewijsproblemen bij de leverancier.

Beoordeel dit antwoord:

Indien de lekkage kan worden toegerekend aan een gebrek aan de nog geen 2 jaar oude vaatwasser, is mijn advies om de verkoper en de fabrikant wel (schriftelijk) aansprakelijk te stellen en wel voor alle schade die u hebt geleden als gevolg van de lekkage. Wellicht dat (al was het maar uit coulance!) ook uit deze hoek aan u een compensatie boven alleen de zaakschade aan uw vloer wordt aangeboden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag