Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vraag met betrekking tot het aanpassen van mijn hypotheekrente.
Vanuit de bank heb ik een voorstel per post, en daarna een voorstel per mail. In dit laatste voorstel was de rente hoger dan in het eerdere verstuurde voorstel per post!
Uiteindelijk hebben wij het voordeligste voorstel ondertekend, ondanks dat ik wel doorhad dat de bank een foutief aanbod had verstrekt.
Vandaag ben ik gebeld door de bank en beschuldigd van fraude?!? Het door ons ondertekende voorstel zou volgens de bank niet zijn uitgebracht. Er zouden ook rekenfouten gemaakt zijn en de bank denkt dat wij het zelf aangepast hebben! Een ongelooflijk verhaal en voelde mij goed beroerd door deze verschuldigingen. We hebben aangegeven dat wij niets aangepast hebben op het voorstel, maar het wordt volgens mij niet geloofd. De bank gaat nu in overleg en laat ons volgende week het verdere verloop weten. Wat moet ik hiermee doen? Welke rechten hebben wij?

Als de bank u een voorstel heeft gedaan en u accepteert dit, dan dienen zij zich daaraan te houden. Het is namelijk voor rekening en risico van de bank met welke voorstel ze komen. Immers, in deze economische tijden kunnen rentes fluctueren en dat beseft de bank dan ook.
Vindt de bank dat u het voorstel hebt aangepast dan dient zij dit te bewijzen. U hoeft even niets te doen. Wacht u eerst op hun reactie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag