Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Ik ben enorm ontevreden over mijn advocate. Zij heeft mij niet goed bijgestaan. Wel werkzaamheden verricht. Nu staat het mij daarom ook enorm tegen de eigen bijdrage aan haar te betalen. Wat moet ik doen?

Meld uw ontevredenheid bij de betreffende advocate. Mogelijk is er nog wat te herstellen of is er een regeling te treffen als er een fout is gemaakt. De eigen bijdrage is een standaardbedrag, waar u weinig mee kunt doen, meestal omdat het werk een inspanningsverplichting is in plaats van een resultaatsverbintenis.

Beoordeel dit antwoord:

U bent in beginsel verplicht die eigen bijdrage te betalen. Wat u nog wel zou kunnen doen is overstappen naar een andere advocaat en dan bij de overstap en de overname van de toevoeging aan te geven dat de eigen bijdrage van de eerste advocaat op nihil zou moeten worden gesteld in uw optiek vanwege een vertrouwensbreuk met deze eerste advocaat. Let wel dat u dan ook aan de tweede advocaat wel weer een eigen bijdrage zult moeten voldoen. Als overstappen geen optie meer is, raad ik u aan de eigen bijdrage aan de eerste advocaat toch te voldoen nu er inderdaad geen sprake is van een resultaatsverbintenis en het vervelend voor u zou zijn indien er verdere executie maatregelen tegen u worden gestart.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag