Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Een maand geleden heeft mn ex zonder mijn toestemming mijn zoon uit mijn huis laten uitschrijven naar haar . Ik heb dit bij de gemeente terug gedraaid met het convenant. We hebben co-ouderschap maar in t convenant staat dat mijn zoon zn hoofdverblijf bij mij is. Nu dreigt mn ex naar de rechtbank te gaan omdat ze t convenant wil heropenen en herzien. Terwijl ik tevreden ben met hoe t op papier staat en geregeld is . Mijn vraag is dan ook kan zij eenzijdig t convenant zomaar open gooien terwijl ik t daar niet mee eens ben .

Uw ex-vrouw kan niet zomaar eenzijdig het convenant openbreken en wijzigen. Dat blijkt al uit het feit dat zij als zij het convenant eenzijdig gewijzigd wenst te zien zich tot de rechtbank dient te wenden. Als zij dat doet, zal zij goede gronden moeten aanvoeren waarom zij een wijziging wenst. Zij zal moeten aantonen dat er gewijzigde omstandigheden zijn die het onvermijdelijk maken dat het convenant gewijzigd moet worden. U kunt verweer voeren, waarbij u de redenen die uw ex-vrouw aanvoert, kunt betwisten. Als uw ex-vrouw niet voldoende redenen aanvoert, zal de rechtbank het verzoek van uw ex-vrouw tot wijziging (herzien) van het convenant afwijzen.

Beoordeel dit antwoord:

Nee, dat kan zij dus inderdaad niet zo maar doen. Indien u het daar niet mee eens bent, zal zij de vraag naar inschrijving en de hoofdverblijfplaats van uw beider zoon moeten neerleggen bij de rechtbank. U zult dan inderdaad verweer moeten voeren op het verzoek van uw ex-vrouw. U zult zich in dat geval ook moeten laten bijstaan door een advocaat. Desgewenst kunt u contact opnemen indien u er samen niet uit blijkt te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag