Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb op dinsdag 14 februari een bril aan laten meten.
De volgende dag heb ik gelijk gebeld dat ik er vanaf wilde zien. Volgens de meneer van de winkel kon dit niet meer. Hij zei dat ik geen poot om p te staan had, en dat ik de bril niet meer kon annuleren. Ik heb niets getekend, en niets aanbetaald of betaald.
Mijn vraag aan u, wie staat hier in zn recht?
Graag hoor ik uw reactie,

In antwoord op uw gevraagde het volgende;

Het nieuwe consumentenrecht zegt, koop is koop als men in de winkel iets aanschaft, tenzij vooraf kenbaar is gemaakt dat u bedenktijd heeft. Deze bedenktijd van 14 dagen heeft men bij aankoop middels internet(koop op afstand). Daarentegen, hebben we hier te maken met 'maatwerk' en dan zou u zich kunnen beroepen op het feit dat u van te voren niet bent ingelicht over deze voorwaarden.

Voor nadere info mag u desgewenst direct contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Heel hartelijk dank voor uw snelle reactie!


Er is ook sprake van een overeenkomst van aanneming van werk ( slijpen van glazen die vooraf kenbaar zijn gemaakt en daarna dus maatwerk wordt ) Indien u tijdig de koop intrekt bent u verschuldigd het loon of de vergoeding minus de bespaarde kosten . Mogelijk is dat de opdracht nog niet is uitbesteed en als dat wel zo is dat de afwijking zo algemeen is dat de glazen nog gemakkelijk verkocht kunnen worden, zij hebben dan een restwaarde ( verkoopwaarde) In dit geval zijn de regels van de opdrachtovereenkomst gunstiger voor u als koper dan het consumentenrecht. Dus dat is uw onderhandelingspositie.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag