Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn caravan staat in de winter in een stalling, maar ik wil mijn caravan verkopen tijdens de winterperiode. Stallinghouder weigert echter om de caravan nu aan ons ter beschikking te stellen en beroept zich daarbij op zijn voorwaarden dat hij tijdens de winterperiode (1 nov - 31 maart) 'gesloten' is. Indien men in de winterperiode over de caravan wil beschikken, moet men dit voor 1 november kenbaar maken. Dus als men in december plots besluit om de caravan te willen verkopen, houdt deze overeenkomst dit feitelijk tegen. Men heeft dan geen beschikking tot het eigendom. Ik vraag me af of dit juridisch mag, want ik lees ook dit op een voorbeeld voorwaarde van de ANWB; " Bewaargever kan gedurende de looptijd van de overeenkomst het
kampeermiddel te alle tijde terugnemen van de stallinghouder". Hier uit maak ik op dat ik ten alle tijde over mijn eigendom moet kunnen beschikken. Ik hoor graag hoe dit zit.

Mogelijk gaat het hier om een bewaargevingsovereenkomst en afhankelijk van de bepalingen en afspraken kunt u over uw caravan beschikken in de winterperiode. De bepalingen kunnen naar eigen inzicht worden opgesteld. Staat hier niets over in dan kan het onredelijk zijn dat de stallinghouder u dit verbiedt. Ook is het van belang of de algemene voorwaarden u ter hand zijn gesteld en de desbetreffende bepaling dan (on)redelijk is. Dus kortom, juridisch mag het maar wel binnen redelijke grenzen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag