Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn vriend kan zijn huis verkopen staat alleen op zijn naam , later is hij getrouwd in gemeenschap van goederen dus zijn ex heeft niet getekend is zij nu ook medeverantwoordelijk voor een evt restschuld wat op het huis komt

Omdat uw ex in gemeenschap van goederen is gehuwd zijn daardoor alle bezittingen en schulden gemeenschappelijk geworden, dus zowel het huis als de hypotheek schuld.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Dankje wel voor u antwoord toch nog een vraag zijn ex zeg dat ze het niet kan betalen en er niet voor op wil draaien is zij dit wel verplicht ?


Ja, zij is mede aansprakelijk en draagplichtig voor de hypotheekschuld geworden door de werking van de algehele gemeenschap van goederen.

Beoordeel dit antwoord:

De ex is inderdaad ook aansprakelijk voor deze schuld. Dat zij niet mee wenst te betalen, maakt dat niet anders. Uw vriend kan haar aanschrijven en verzoeken de helft van de schuld aan hem te voldoen. Indien zij dat nalaat, kan het verstandig zijn een advocaat in de hand te nemen om daar in rechte om te verzoeken en een veroordelend vonnis tegen haar te verkrijgen waarna de zaak ter executie bij een deurwaarder neer kan worden gelegd. Indien zij er samen alsnog uit zouden komen, heeft dat uiteraard de voorkeur.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag