Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn man en ik gaan scheiden, we hebben geen ruzie, maar onze scheiding wordt een ingewikkelde puzzel ivm zijn bedrijf waar hij mede eigenaar met iemand anders van is.

Nu heeft mijn man voorgesteld, om zijn financieel adviseur in de arm te nemen om voor ons het convenant klaar te maken..

In hoeverre is het mogelijk dat er met cijfers en of andere zaken is te sjoemelen, in zijn voordeel?
Of maak ik me zorgen om niks en kan ik gerust hierin akkoord gaan??

Als ik akkoord ga, is het dan verstandig om alsnog een andere onpartijdige persoon, door deze papieren heen te laten kijken? en wat zou dit kosten?

Ondanks alle goede bedoelingen is het onverstandig om hiermee akkoord te gaan. U schrijft het precies goed, het is zijn financieel adviseur en dus niet de uwe. De financieel adviseur van uw man zal zich minder om uw belangen bekommeren dan nodig is. Het is verstandig om zelf een advocaat en een financieel adviseur in de hand te nemen. Meestal heeft een echtscheidingsadvocaat wel kennis aan een goede financieel adviseur.

Er zullen wel kosten verbonden zijn aan het in de hand nemen van een advocaat en een financieel adviseur, maar zij kunnen u, als u ze een goed beeld geschetst hebt van de scheiding, een schatting geven van de kosten. Als zij echter hun werk goed doen, verdient u die kosten zeker terug.

Beoordeel dit antwoord:

Ik raad u inderdaad ook aan een eigen advocaat in de hand te nemen die u hierin kan bijstaan. Ook zou u samen kunnen nagaan of u de zaak aan een onafhankelijk mediator kan voorleggen om zo samen alsnog tot een convenant te komen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag