Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Mijn ex komt afspraken en betaling in convenant niet na!
Ik moet alles maar accepteren omdat ik geen geld heb voor advocaat en de gefinancierde rechtsbijstand 4x is afgewezen, niet als reden inkomsten maar elke keer zelfde standaard zin "onvoldoende belang,zwaar wegend" . Hoe is het mogelijk dat ik op geen enkele manier hulp krijg. Ondertussen mag mijn ex alles zeggen en doen om mij kapot te maken.....

Uw ex echtgenoot heeft de plicht om zijn betalingen jegens u na te komen. Doet hij dat niet, dan zou ik u desgewenst kunnen bijstaan in dezen. Ook kunt u hem zelf daarop aanspreken met een ingebrekestelling.

Beoordeel dit antwoord:

De Raad voor Rechtsbijstand gaat kennelijk uit van zelfredzaamheid aan uw zijde. Welke afspraken worden er door uw ex niet nagekomen? Als dit ziet op de betaling van alimentatie kunt u de inning daarvan bijvoorbeeld kosteloos neerleggen bij het LBIO (www.lbio.nl). Als het op andere afspraken ziet, zou geprobeerd kunnen worden een procedure op te starten met als doel naleving van die afspraken te verkrijgen, maar af dat kan hangt af van waar u met uw ex tegen aan loopt.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag