Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


18 jarig kind is gestopt met studeren en is gaan werken en heeft zo'n dergelijk loon dat het zichzelf kan onderhouden en heeft dit verzwegen dus de kinderalimentatie is bij ontdekking gestopt. Het kind geeft nu plotseling weer aan om een andere studie te gaan doen volgend schooljaar. Moet er nu dan wel of niet opnieuw kinderalimentatie aan het kind betaald worden?

Als het kind daadwerkelijk weer is gaan studeren en ook daadwerkelijk is gestopt met het werk waarmee hij het inkomen verdiende waarmee hij zichzelf kon onderhouden dan kan hij weer aanspraak maken op een bijdrage in de kosten van het levensonderhoud en de studie. Verstandig is om in overleg te gaan wat voor bijdrage nodig is, misschien is dat wel niet meer zoveel als ooit aan kinderalimentatie is vastgesteld. De verplichting tot betaling van kinderalimentatie duurt immers tot 21 jaar.

Beoordeel dit antwoord:

Ouders zijn tot de leeftijd van 21 jaar inderdaad verplicht bij te dragen in de kosten van het levensonderhoud en studie van hun kinderen. Soms zelfs nog langer, indien zij dat met elkaar zijn overeengekomen in bijvoorbeeld een ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant. De behoefte van het kind wordt in het geval van studie zonder meer aangenomen. Indien niet al te veel verdiend wordt door het kind, zal de rechtbank daar in beginsel geen rekening mee houden en oordelen dat de alimentatie zonder meer moet worden betaald. Indien de eigen verdiensten hoger zouden zijn, wil daar soms wel van worden afgeweken. Herberekening kan op zijn plaats zijn. Desgewenst kunt u contact opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag