Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


Op dit moment ben in ten einde raad.
Ik ben van mijn aanvullende beurs afhankelijk voor mijn studie. Om te berekenen of ik er recht op heb willen ze de inkomensgegevens van beide ouders, ik heb met mijn vader echter geen contact meer dus dit moet DUO zelf uitzoeken.
Vanmiddag heb ik een bericht gehad van DUO dat ze het inkomen van mijn vader niet hebben kunnen berekenen en dat ze dit in april opnieuw proberen op te halen bij de belasting. Mocht daar dan uit komen dat ik recht heb op een aanvullende beurs krijg ik het eind mei op mijn rekening gestort, met terugwerkende kracht.
Ik heb al gekeken naar het buiten beschouwing laten van een ouder maar ik val hier precies tussen te mazen. Op mijn 15e had ik voor het eerst contact met hem, dus daar gaat het regeltje 'geen contact sinds 12e levensjaar' al, van een structureel conflict is ook geen sprake, alimentatie wordt al sinds mijn 18e niet meer betaald en inmiddels ben ik 22 dus heb ik sowieso niks meer met alimentatie te maken. Ten slotte het regeltje 'het gezag is beëindigd' - de man heeft überhaupt nooit gezag over mij gehad. Maar hier kom je uiteraard ook niet ver mee bij DUO. Wat voor stappen zou ik nog kunnen nemen om ervoor te zorgen dat ik mijn beurs krijg? De financiële zorgen belemmeren mijn studie enorm, dit kan zo niet doorgaan. Een bijbaan heb ik al, alle uitgaven staan op een minimum en ik heb niemand om op terug te vallen.

Zijn alle feiten ook bewijsbaar ?( dat het contact is verbroken later dan het 12e jaar?) De beslissing van DUO is vatbaar bezwaar , maar bezwaar maken schort de uitvoering van de beslissing niet op, met andere woorden: DUO zal door het maken van bezwaar door u niet tot betaling overgaan. Daar is voor nodig een voorlopige voorziening. ( een bestuurlijk kort geding) De vraag is of u niet beter tot mei kunt wachten, want mogelijk is het inkomen van uw vader te hoog en moet hij bijdragen, ook met terugwerkende kracht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag