Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Organiseren groepsreis door particulieren

Als twee particulieren willen wij een groepsreis organiseren naar het buitenland (incl. vliegreis). Wij willen in de algemene voorwaarden ons vrijwaren van aansprakelijkheid (hetzij schade, letsel etc.) en hebben daarom de volgende tekst opgesteld. Is deze tekst voldoende om ons te vrijwaren van alle nadelige gevolgen etc.?

1. Conform artikel 7:500 BW e.v. zijn organisatoren géén reisorganisator in de zin van de wet, aangezien het organiseren van reizen niet tot de normale uitoefening van het ‘bedrijf’ behoort. Daarom sluiten zij alle mogelijkheden om aansprakelijk te worden gesteld voor eventuele tekortkomingen in de zin van Titel 7:7A BW uit en sluiten zij geen reis- of annuleringsverzekering af voor deze reis.
a. De reiziger verklaart nadrukkelijk kennis te hebben genomen van het feit dat organisatoren voor geen enkele tekortkoming t.a.v. deze reis – hetzij in de voorbereiding, tijdens de reis zelf of na afloop daarvan –aansprakelijk zijn.
b. De reiziger verklaart organisatoren voor geen enkele tekortkoming t.a.v. deze reis – hetzij in de voorbereiding, tijdens de reis zelf of na afloop daarvan – aansprakelijk te zullen stellen en aanvaardt daarmee dat organisatoren gevrijwaard zijn van alle aansprakelijkheid.
c. De reiziger wordt dringend geadviseerd een reisverzekering af te sluiten voor de volledige duur van de reis. Wanneer hij dat niet doet, rust het daaruit voortvloeiende risico volledig op de reiziger.

Er blijft altijd een klein risico dat u aansprakelijk wordt gesteld door een participant of diens verzekeraar op basis van het algemene artikel wanprestatie of onrechtmatige daad. Niet alles kan worden gevrijwaard , dat is gewoon het gevolg van het feit dat u de reis organiseert ( en dus bepaalde keuzen hebt gemaakt voor de reiziger die u daarin vertrouwt ) Wel moet, als u aansprakelijk wordt gesteld sprake zijn van het voldoen aan alle vereisten voor de fout 6:74 BW of 6:162BW.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag