Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Gisteren heb ik een aangetekende brief ontvangen vanuit Brussel, van de Jaeger Monard advocatenkantoor.
In de brief staat een minnelijke invordering van € 400,- i.v.m. een internetaankoop via Aliexpress van (blijkbaar) een Namaak Rolex horloge dat in Belgie opengemaakt is en namaak verklaard. Ik heb het horloge aangeschaft zonder dat ik wist dat dit een Rolex was. Het was namelijk een advertentie zonder logo's met gewoon een mooi horloge. Ik wil niet eens een merk horloge hebben!!!
De Jaeger stelt in de brief dat ik binnen 10 dagen een bijgevoegd schriftelijk antwoord formulier moet terugsturen met daarin een antwoord van mijn kant dat ik afstand doe van het horloge en vervolgens binnen 10 dagen € 400,- moet overmaken voor schending van de intellectuele rechten.
Hoe kan ik nu het beste handelen? Ik wil best afstand doen van het horloge maar wens geen boete te betalen voor iets wat ik niet heb en niet wil hebben!

De kans is groot dat in een gerechtelijke procedure geoordeeld zal worden dat het horloge moet worden ingeleverd/vernietigd. De "boete" van € 400 is voor zover ik nu kan beoordelen echter onterecht en zal in rechte geen stand houden.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag