Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn zoon van 6 zit sinds 1 week op een naschoolse activiteit. Na de eerste les bleek de juf geen Nederlands maar alleen Engels en Spaans te spreken. Toen ik hem ging ophalen was hij samen met een andere cursus genoot het gebouw ontsnapt en trof ik hem buiten aan. Ik heb besloten om hem hiervan te halen. Nu moet ik alsnog het bedrag betalen voor de volledige cursus.
Bij de Algemene voorwaarden staat dat ik het contract kan ontbinden wanneer hier een geldige reden voor is.. wat een geldige reden kan zijn staat hier niet bij..

Ook staat er het volgende over 1 proefles:

De .......­lessen vin­den, met uit­zon­der­ing van een proe­fles, alleen plaats als er bij het be­gin van de con­tract­pe­ri­ode, een aan­tal van ten­min­ste zes kinderen/deel­ne­mers

Ik heb na mijn telefoontje met de verantwoordelijke gelijk de factuur van 160 euro ontvangen..

Mijn vraag is: In hoeverre sta ik in mijn recht? Ben ik verplicht om na 1 les het hele cursus bedrag te betalen?

U moet de overeenkomst van opdracht tot het geven tot lessen ontbinden vanwege de wanprestatie , namelijk dat de cursusaanbieder geen Nederlands spreekt . ( iets dat u vanzelfsprekend wel mocht verwachten) De tekortkoming is ernstig genoeg lijkt me om de ontbinding te rechtvaardigen . Dit is alleen als het niet gebeurde onder de proefles want dan geldt dat er nog geen overeenkomst is die u ergens toe verplicht.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag