Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb een vraag over herroepingsrecht. Ik wil een koop via een online veilingsite annuleren. Dit is volgens de veilingmedewerker niet mogelijk omdat het een faillissementsveiling is en het herroepingsrecht niet van toepassing is. Er is echter geen mogelijkheid tot bezichtiging geweest en alles verloopt online.

De reden is dat de kavel slechts één luidspreker bevat in plaats van een set, zoals ik had verwacht, maar dat lijkt mij niet relevant.

In Memory van Toelichting op de EU richtlijn van 2013 staat vermeld dat executiegoederen niet onder het herroepingsrecht vallen.""Tot slot wordt nog opgemerkt dat executieveilingen geheel buiten de richtlijn vallen – ongeacht of deze online of offline plaatsvinden (vgl. artikel 2 onderdeel 3 van de richtlijn)."

Ik weet niet of dit de meest actuele gegevens zijn omtrent consumentenrecht. Wat is nu mijn recht?

Als het gaat om een online veiling dan is het herroepingsrecht van toepassing. Dit geldt niet bij een openbare veiling of een daarmee gepaard gaande faillissementsveiling. Gaat het om een faillissementsveiling die online plaatsvindt dan is er wel sprake van het herroepingsrecht. U kunt aldus binnen 14 dagen herroepen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag