Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik heb als particulier een stuk grond (8000 m2) dat iemand wil gebruiken om bomen en planten te kweken.
In eerste instantie hobbymatig, later mogelijk bedrijfsmatig.
Dit zou zijn voor een periode van 3 jaar.
Dit wordt schriftelijk vastgelegd en er staat een maandelijkse vergoeding tegenover.

Op welke manier is dit vast te leggen zodat de overeenkomst na 3 jaar daadwerkelijk wordt beƫindigd zonder dat de gebruiker recht heeft om hier langer gebruik van te maken?

Dan dient de titel te worden gewijzigd van huur naar pachtovereenkomst. u kunt dus aanvangen met een gewone huurovereenkomst met dien verstande dat deze komt te vervangen door een pachtovereenkomst indien de activiteiten echt bedrijfsmatig worden. Misschien is het een idee om het te laten opstellen, omdat er een ontbindende voorwaarde in komt te staan maar tegelijkertijd conversie naar pacht?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Bedankt voor de snelle reactie.
Kun je een huurovereenkomst opstellen die voor een bepaalde tijd (b.v. 3 jaar) is waarna de huurder moet vertrekken en niet kan afdwingen dat hij kan blijven doorhuren?
Als ontbindende voorwaarde zou je dan kunnen opnemen het veranderen van hobbymatig naar bedrijfsmatig aangezien dan feitelijk je met een andere huurder van doen hebt?


Ja dat is een huurovereenkomst van bepaalde tijd . Maar de huurder zou vanaf dag 1 graag het recht willen vastleggen dat hij daarna ook kan blijven huren. Indien dat nu niet op papier komt heeft hij geen rechten om op bedrijfsmatig over te gaan en het gebruik zo te bestendigen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag