Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn zoon woont en werkt in Oostenrijk.
Heeft een kind in Duitsland van 13 jaar waar hij herhaaldelijk contact probeert te leggen en krijgt geen contact en word geweigerd.
Hij betaald elke maand trouw zijn alimentatie ook de verhogingen.
Nu kreeg hij febr een schrijven van het jugendamt dat hij een achterstallig betaling heeft van 1427 euros. voor/over 13 jaar. Mogen ze dat zomaar doen na 13 jaar?

Kinderalimentatie neemt een aparte plek in binnen het wetssysteem. Nu de Duitse wet van toepassing is zal daar dan ook het antwoord gezocht moeten worden. Maar als uw zoon iedere maand heeft betaald zoals u schrijft, dan is er niets aan de hand lijkt mij.

Mocht uw zoon het op prijs stellen, dan kan ik hem in contact brengen met een Nederlandstalige advocaat in Wenen. Misschien dat dat handig is in de communicatie en het uitzoeken van bepaalde dingen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik ben heel blij met u snelle antwoord.
Ja..hij betaald elke maand het bedrag dat hem door gegeven is (jugendamt) maar nu kregen wij (correspondentie loopt hier) bericht dat hij een bedrag van 1427- achterstallig moet betalen omdat hun niet goed berekend hadden vanaf 2003 geboorte van het kind.
Ik zou het heel fijn vinden als u zoals aangeboden de naam en telefoonnummer en adres van die advocaat in Wenen hij woont er bijna in de buurt.


Op deze website laten wij namen en persoonsgegevens altijd achterwege. Als u mij een berichtje stuurt via de link rechts, onder mijn naam, dan e-mail ik u de gegevens.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag