Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


In een prospectus heeft de wooningbouwvereniging het over het vervangen van de asbesthoudende riolering in de badkamer en toilet. Het verwijderen van alle asbesthoudende ondervloeren van de badkamer, keuken en het toilet. Verwijderen van de asbesthoudende ventilatiekanalen.
Sinds wij 7 jaar geleden hier zijn komen wonen hebben mijn zoontje en ik klachten aan de luchtwegen gekregen. En is er bij mij sinds kort astma geconstateerd. Is het mogelijk dat deze gezondheidsklachten toe te schrijven zijn aan de asbest in het huis.
En kan ik de woningbouwvereniging aansprakelijk stellen voor eventuele gezondheidsklachten in de (nabije) toekomst die gerelateerd zijn aan asbest, ook al ben ik straks verhuisd.

Het is mogelijk dat er een relatie bestaat tussen de asbest en uw gezondheidsklachten. U zult dat wel moeten aantonen namelijk dat de verhuurder het gebrek (asbest) kende of behoorde te kennen. De verhuurder is dan aansprakelijk voor de gevolgschade (gezondheidsklachten), ook al bent u verhuist maar het wordt dan wel lastig om het een ander aan te tonen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag