Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Ik sta al enige tijd onder vrijwillig aangevraagd bewind, dit omdat ik door derving in inkomen en te hoge maandlasten mijn koophuis met spoed heb moeten verkopen. Met een torenhoge restschuld waar ik zelf geen uitweg voor zag.

Nu is het zo dat ik een aantal boetes heb opgelopen, welke ik uiteraard aantoonbaar direct heb doorgestuurd naar mijn bewindvoerder.

Er was voldoende geld aanwezig om deze te betalen echter heeft zij (de assistent van mijn bewindvoerder) zonder kennisgeving nooit iets betaald en nu heb ik al een tweetal verhogingen binnen het zijn gelukkig ook niet te hoge boetes maar nu worden ze dat wel door naar mijn inziens nalatigheid van de assistent van mijn bewindvoerder helaas heb ik mijn bewindvoerder 1 keer gesproken en gezien. Nu ben ik overgelaten aan destijds een ongekwalificeerd persoon. Ik ben nu best bang dat zij alleen maar olie op het vuur aan het gooien is en bijvoorbeeld mijn autobelasting en verzekering ook niet betaald. Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat mijn vaste full time contract is terug gebracht wegens mijn psychische gesteldheid door dit alles. Mijn inkomen is nu wel dusdanig afgenomen maar ben nu ook bezig met een aanvulling al krijg ik daar weinig hulp bij wat ik wel nodig heb. Gelukkig zijn er wel reserves om deze boetes te betalen maar door de verhogingen wordt dit wel moeilijk. Naar mijn inziens hebben deze boetes de hoogste prioriteit samen met mijn woon en leef lasten. Wat kan ik nu het beste doen? Aansprakelijk stellen voor nalatigheid en procederen om ervoor te zorgen dat de verhogingen door mijn bewindvoerder worden vergoed?

Ik hoor heel graag uw mening mijn dank is groot!

Het is inderdaad mogelijk om de bewindvoerder aansprakelijk te stellen voor de extra kosten vanwege het niet tijdig betalen van rekeningen, mist er voldoende financiƫle middelen waren om de rekeningen/boetes te betalen. Ik zou eerst proberen om er onderling met de bewindvoerder uit te komen.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Hartelijk dank intussen niet meer onder bewind gelukkig en bijna volledig schuldeloos.

Nogmaals hartelijk dank voor uw tijd en moeite.



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag