Stel vraag

Overheid, Gemeente, Vergunning

Particulier


De buren hebben bezwaar gemaakt tegen de dakkapel die wij hebben geplaatst met als gevolg dat ik kosten heb moeten maken voor het maken van tekeningen en leges kosten aanvragen omgevingsvergunning, wat niet nodig was. kan ik deze kosten nu op de buren verhalen aangezien hun bezwaar is afgewezen. in de brief van de gemeente staat: Dat de gronden waarop het plan is geprojecteerd zijn gelegen binnen het bestemmingsplan waarin ze de bestemming 'woondoeleinde' met de subbestemming 'gesloten bebouwing' hebben verkregen.

dat het plan het plaatsen van een dakkapel;
dat de dakkapel reeds is geplaatst;
dat het plan in overeenstemming is met genoemd bestemmingsplan;
dat het plan akkoord bevonden is door de commissie ruimtelijke kwaliteit
dat er een bezwaarschrift is ontvangen;
dat dit bezwaarschrift is aangemerkt als zienswijze;
dat de bedoelde spuwer zodanige afstand is gerealiseerd, dat geen overlast te verwachten is;
dat aan alle wettelijke bepalingen wordt voldaan en de gemeente daarom de omgevingsvergunning moest verlenen;
dat het plan voldoet aan het bouwbesluit en de bouwverordeningen en er voorts geen andere belemmeringen bestaan, gelet op artikel 2.1 en 2.10 van de wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Het is niet onrechtmatig als een buurman bezwaar maakt of een zienswijze indient tegen door u gerealiseerde of te realiseren bouwwerken. Ik begrijp niet waarom u:
"kosten heb moeten maken voor het maken van tekeningen en leges kosten aanvragen omgevingsvergunning, wat niet nodig was."
Immers of het bouwwerk was niet vergunningplichtig, en dan had u (beter) kunnen afwachten wat de beslissing op bezwaar / zienswijze zou worden, of er was wel sprake van een vergunningplichtig bouwwerk (en dat lijkt het geval te zijn) en dan is (in juridische zin) geen sprake geweest van "onnodige kosten".

Beoordeel dit antwoord:

Graag willen wij ons aan u voorstellen. Wij zijn van het SBS6 televisieprogramma ‘Mr. Frank Visser Doet Uitspraak’. In dit programma lost Mr. hooglopende kwesties en conflicten op.

Mr. Frank Visser is ruim 20 jaar geleden begonnen met het tv-programma 'De Rijdende Rechter' omdat hij vond dat alle mensen recht hebben op recht. En dat vindt hij nog steeds!

Wij hebben uw case gelezen en vragen ons af wat de situatie nu is? Wij bieden u de mogelijkheid aan om uw zaak in ons televisieprogramma te behandelen.

Als u interesse heeft kunt u contact met ons opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag