Stel vraag

Consument, Verzekering, Schade

Particulier


Onlangs heeft op vrijdagavond na zevenen een insluiper verschillende zaken ontvreemd bij mijn werkgever. Daaronder zakelijke spullen als laptops, maar ook mijn leren tas met inhoud. De insluiper deed zich voor als schoonmaker en is binnengelaten door een collega die nog aan het werk was.

Mijn werkgever is niet verzekerd voor de geleden schade, noch beschik ik zelf over buitenshuisdekking bij mijn woonhuisverzekering.

Vraag is nu: wie is er verantwoordelijk voor de geleden schade en kan ik deze schade verhalen op mijn werkgever?

Als de werkgever zijn zorgplicht heeft geschonden, d.w.z. dat hij geen goede voorzorgsmaatregelen heeft genomen om de laptops en andere persoonlijke spullen op te bergen dan valt dit hem toe te rekenen. U kunt hem dan aansprakelijk stellen. Als er instructies waren gegeven om de spullen op te bergen en u heeft dit nagelaten dan valt u enigszins ook iets te verwijten.
Het is opvallend dat uw werkgever niet verzekerd is voor de diefstal schade. Meestal is dit wel het geval en dient de schade vergoed te worden. Nogmaals het hangt af van de getroffen maatregelen en verwijtbaarheid.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag