Stel vraag

Particulier


Vandaag ben ik er achter gekomen dat mijn ex mijn dochter bij een andere achternaam noemt en mijn dochter dit ook zo accepteert. Een poosje gelden kwam ik er al achter dat mijn dochter sinds oktober 2015 onder een andere naam op de sport vereniging is ingeschreven. Natuurlijk doet dat pijn. Maar dat is niet eens het meest zorgelijke, bij na vraag bij de vereniging schijnt het dat mijn dochter niet verzekerd is.
Na contact met de sprot vereniging werd mij dit terug gemaild:
In principe wordt een kind ingeschreven met de voor en achternaam zoals bij de Burgerlijke Stand staat vermeld. Wij hanteren geen identificatieplicht. Echter er zit wel een risico als u een onjuiste naam opgeeft. Als er tijdens de lessen iets gebeurd, waarvoor de overkoepelende KNGU verzekering dekking voor geeft, zal de verzekeraar niet uitkeren omdat er een onjuiste naam is gemeld.

Mijn ex weet niet dat ik tot zover al op de hoogte ben maar ik heb haar gemaild:Zolang jij Naomi Bewust een andere achternaam geeft en er gebeurt maar iets in de richting van een ongeluk tijdens schoollessenuitvoering van hobbys waarvoor de overkoepelende verzekering dekking zou geven, zal de verzekeraar niet uitkeren omdat er een onjuiste ACHTERnaam is gemeld. Kom daarna niet met je gezeik dat er extra kosten gemaakt moeten omdat de verzekering niet wil uitkeren. Dit is dan volledig voor jou rekening, omdat jij haar officiƫle achternaam een taboe maakt door haar zelfs met een andere achternaam in te schrijven.

Mijn ex heeft hier nog al luchtig op gereageerd/ het boeide haar dus niet. Het zat haar wel goed.

Omdat ik financieel verantwoordelijk ben voor mijn dochter maar mijn ex het gezag heeft, mijn dochter bij mijn ex op de verzekeringspolis staat, tot hoever ben ik dan aansprakelijk als er wel iets zou gebeuren met mijn dochter of een derde partij. Met andere woorden, kan mijn ex mij mee trekken als er iets zou gebeuren.En hoe kan ik mijn eigen tegen dit soort fratsen beschermen. Mijn dochter doet namelijk aan trampoline springen, paardrijden en atletiek. Mijn verzekering loopt bij jullie. Heb alleen niet zo snel mijn polisnummer bij de hand.

Het is in zijn algemeenheid van belang de juiste achternaam te hanteren op de polis, omdat dit kan leiden tot weigeringen in een eventuele uitkering door de verzekeraar. Maar is er sprake van een gezinspolis dan doet dit er niet zo toe. Ook zonder gezinspolis willen verzekeraars wel dekking verlenen bij een andere (achter)naam. Er dient dan wel aangetoond te worden dat het uw kind betreft.
Als u vreest dat u mee moet betalen als er schade is veroorzaakt door uw dochter dan doet u er verstandig aan eveneens een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten met vermelding van uw dochter op de polis (of gezinspolis wat soms goedkoper is).

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag