Stel vraag

Wonen, Buren

Particulier


Ik heb last van bomen van mijn achterburen, deze zijn ruim 25 mtr hoog, en houden de zon weg vanaf ongeveer 15.00 uur tot hij onder gaat. (hoog zomer) wintertijd nog minder zon!

Deze bomen houden ook het (zon)licht uit mijn kamer, als ik op mijn bank zit, zie ik geen lucht! alleen boom! dus verbruik ik ook meer energie.

we hebben alles al voorgesteld, tot mee betalen aan toe om die bomen gesnoeid te krijgen, maar zij verdommen het, het enige is volgens mij een rechtzaak aanspannen, maar hoe zeker is het dat ik in mijn recht sta.

Bomen moeten 2 meter van de erfgrens af staan. Staan ze dichterbij, dan zou gevorderd (bij de rechtbank) kunnen worden dat ze worden verwijderd. Dit is anders als de bomen er al meer dan 20 jaar staan. Dan kan verwijdering vanwege het feit dat ze te dicht bij de erfgrens staan, niet meer bij de rechtbank worden afgedwongen. Als je hinder van de bomen ondervindt, kan ook worden gevorderd dat de bomen worden verwijderd maar de rechtbank vindt dit vaak een (te) verstrekkende maatregel en is dan eerder geneigd een verplichting tot snoeien tot bijvoorbeeld een maximale hoogte op te leggen. Kunt u met het bovenstaande vooruit?
Mvg.

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Ik heb geen last dat ze te dicht bij de erfgenamen staan, maar het feit dat ze te hoog zijn, ik zou ze wel graag kwijt willen, maar ik zou al ontzettend blij zijn als ze maximaal gesnoeid worden!
Ze staan al veel langer dan 20 jaar!



Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag