Stel vraag

Zakelijk, Arbeid, Schade

Particulier


Mijn baas wij mij verplichten om een nieuwe dienst te draaien van 12:30 tot 20:00 1x per week.
In mijn vaste anstelling staan mijn werktijden aangeduid als 08:30 tot 17:00 en 09:00 tot 17:30.

Wij volgen geen CAO, ik werk in een automaterialen verkoop verkoop bedrijf aan particulieren en garagisten..

Wat zijn mijn rechten, en plichten?

Jij kunt vasthouden aan de overeengekomen werktijden. Jouw werkgever kan de arbeidsvoorwaarden (waaronder werktijden) alleen eenzijdig wijzigingen indien hij een zwaarwegende grond daarvoor heeft en als hij heeft geprobeerd om met jou tot overeenstemming te komen door een redelijk voorstel te doen. Wat is de reden voor de gewenste wijziging en heeft de werkgever jou iets aangeboden als compensatie?

Beoordeel dit antwoord:

Reactie van de vraagsteller

Mijn baas heeft sinds afgelopen jaar een test gedraaid om de zaak tot 20:00 open te houden, na een half jaar kwam de conclusie dat hij dit zelf niet geregeld kreeg, te zware last om alleen te doen.

Toen heeft hij van de een op andere dag mij en 2 collega's een willekeurige dag gegeven om die te draaien. Er was geen discussie mogelijk.

Nu ben ik met goed overleg met mijnbaas gestart bij de vrijwillige brandweer, en daar moet ik een opleiding voor volgen, die valt op donderdag(mijn dag). Ik heb dat van te voren gemeld, en ook dat ik ivm de vele avond drukte prive geen avonden meer wilde draaien. (Wat dan 100% mijn eigen keus was) maar ook puur omdat ik niet van plan was de avonddienst te blijven draaien.

Er is geen conpensatie geboden, of dergelijke.


Juridisch gezien kan hij jou niet dwingen om avonddiensten te draaien. Wellicht dat het helpt om hem daar schriftelijk op te wijzen. Mocht je vragen hebben of willen overleggen, aarzel dan niet om rechtstreeks contact met mij op te nemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag