Stel vraag

Familie, Scheiden, Alimentatie

Particulier


Onze dochter (20) is op eigen beslissing uit huis gaan wonen en woont nu officieel samen met haar vriend. Nu vraagt ze een bijdrage aan ons (die ze krijgt, en ze krijgt nog veel meer dan dat) maar wil nóg meer geld per maand van ons ontvangen.

Ik begrijp dat (naar draagkracht) minimaal 50 euro vanuit de ouders als bijdrage verplicht is, maar kan ze meer afdwingen via een rechtszaak?

Ze werkt parttime en haar vriend (21) werkt fulltime. Ze wonen antikraak (dus goedkoop).
Ze geven geld uit als water, maar klagen dat ze te weinig hebben en wij moeten dit volgens hen ophoesten.
Ze zijn nét terug van wintersport.

Graag een verhelderde visie hier op.

Dank u wel.

Er zal eerst gekeken moeten worden wat naar redelijkheid haar kosten van levensonderhoud zijn en in hoeverre ze hierin al voorziet met haar eigen inkomen, vervolgens dient naar de draagkracht van de ouders gekeken te worden. Er zal dus een berekening gemaakt moeten worden aan de hand van concrete informatie over inkomen en lasten. Haar vriend is niet onderhoudsplichtig, maar het samenwonen heeft wel effect op de woonlasten. Er is dus geen klip en klaar antwoord te geven, aan de hand van financiële informatie kan meer maatwerk geleverd worden. Indien gewenst kunt voor een berekening contact met mij opnemen. Overigens bent u onderhoudsplichtig tot zij 21 is volgens de wet.

Beoordeel dit antwoord:

Van belang is inderdaad de hoogte van haar behoefte te bepalen. De behoefte wordt bij een kind tot de leeftijd van 21 overigens zonder meer aangenomen en als ouders bent u tot die leeftijd ook onderhoudsplichtig. Indien zij zelf een aardige zakcent verdiend kan geoordeeld worden dat zij deels in eigen behoefte kan voorzien. Dat hangt af van de situatie. Ik begrijp uit uw bericht dat zij niet studeert? Desgewenst kunt u ook contact met mij opnemen.

Beoordeel dit antwoord:


Gratis antwoord op juridische vraag

Stel vraag